Kasteelconcert 2019

1024 535 Kasteel van Heers

Evenementgegevens


Barok, opera en de eerste makersmarkt van Haspengouw!
Met dit kasteelconcert laten we weer zien en horen hoe waardevol dit kasteel is voor Heers, voor Limburg en voor Vlaanderen. Steun ons project en kom genieten van prachtige muziek!

Beniamino Paganini en Nele Vertommen pakken uit met Duitse barokmuziek in de kerk. Sieglinde Heymans zingt liederen uit de 18de eeuw op de binnenkoer van het kasteel. In het park staat het gloednieuwe gezelschap Opera Compact met ‘Ik haat Opera!’ (Belgische première)! Local hero Jo Paque brengt een poetry slam op rijm, geïnspireerd op de muziek. Het eerste concert start om 14 u 15. Elk concertje duurt een goed half uur.

Maar er is méér: op de binnenkoer van de boerderij houden we ook de allereerste makersmarkt: creatief talent uit Haspengouw toont zijn vakmanschap: we brengen vijf jonge makers van de Makelarij in de oude Ambiorixkazerne van Tongeren. Ook Daniëlle Houbrechts uit Opheers (Wat kan je allemaal doen met rozen?), An Martens uit Heks (juweelontwerpster), Robbie Robben uit Vechmaal (taxidermist) en smid Boulet uit Borgloon zijn van de partij.
In de Tiendenschuur tonen 12 master-studenten van Amay (Centre des Métiers de Restauration) hun onderzoek: zij brachten de verrassende bouwgeschiedenis van de donjon van het kasteel in kaart.

Praktische informatie:
– Kasteeldomein van Heers, Nieuwe Steenweg 69, 3870 Heers.
– Deuren open vanaf 13 u.
– Gratis toegang tot het festivalplein op de binnenkoer van de boerderij.
– € 5 pp voor een festivalpas (goed voor drie concertmomenten) te koop op het festivalplein. Kinderen onder 18 gratis.
– Kasteelbar open vanaf 13 u tot… (wijn, bier en fris aan democratische prijzen).
– Parkeren op het Gemeenteplein van Heers.

Drie concertmomenten (telkens keuze uit 2 concerten, die starten op hetzelfde tijdstip):
14 u 15: Barok in de kerk – Aria’s in het kasteel
15 u 15: Aria’s in het kasteel – Opera in het park
16 u 30: Opera in het park – Barok in de kerk