Open Monumentendag en benefietweekend 2022

1024 390 Kasteel van Heers

Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 11 september 2022


Een warm hart voor de slachtoffers van de overstromingen in Luik

Tijdens het weekend van 9, 10 en 11 september ben je van harte welkom op het kasteeldomein. Open Monumentendag draait dit jaar rond het thema duurzaamheid. In Heers betekent dat aandacht voor de grote lokale verankering van deze erfgoedparel: hoe de site bepalend was voor de geschiedenis van het kasteeldorp Heers, over de vrijwilligers die zich sinds 2017 om de site bekommeren en hoe Herita samen met die groep actieve vrijwilligers gaat werken aan de toekomst van het kasteeldomein. Een nieuwe manier van omgaan met erfgoed.

Naar goede gewoonte kan je iets komen drinken aan de kasteelbar en inschrijven voor wandelingen rond en in het kasteel onder leiding van een gids.

Maar er is nog veel meer! Dit weekend werken tal van Heerse cultuurverenigingen samen aan een groots benefietweekend ten voordele van de slachtoffers van de overstromingen van vorige zomer in Luik. De fotoclub verkoopt foto’s, de schilderclub schilderijen, tal van muziekverenigingen en –groepen zullen optreden. Er worden hapjes en drankjes verkocht … Allemaal ten voordele van de slachtoffers.

Blokkeer alvast je agenda voor dit warme benefietweekend. Het aantal gidsen op onze site is beperkt, dus ook het aantal plaatsen voor rondleidingen. Wil je zeker zijn van je plaatsje, reserveer dan zeker op voorhand. De inschrijvingslink volgt. Het kasteel is helaas niet toegankelijk met de rolstoel.

Reservatie voor de rondleidingen op https://crm.herita.be/BenefietHeers