Oproep aan de ‘Kasteel van Heers’-Urbex’er

Dag Urbex’er

Het Kasteel van Heers spreekt tot de verbeelding. Het is zo mooi dat je elk hoekje wilt fotograferen. Dat begrijpen we. Echt! Maar … hoe garanderen we dat zoveel mogelijk mensen blijven genieten? Door schade te herstellen in plaats van te vergroten.

Een pur sang urbex’er laat alleen zijn voetstappen na. En we zijn er zeker van dat jij niets verkeerds voor hebt. Maar toch ook aan jou een warme oproep om niet meer binnen te breken. Hoe je het draait of keert, binnenbreken veroorzaakt schade. En dat kan het kasteel nu wel missen. 🙂

Daarbij is het erbinnen helemaal leeg. De gemeente kocht de overgebleven meubels. Die staan op een andere locatie om ze zo goed mogelijk te bewaren. Daarna maakten experts alle kamers helemaal leeg. En dat deden ze héél grondig.

De Alfa Romeo’s, de scheefgezakte piano, de tafel met de ‘laatste’ boterham op het bord: alles is weggehaald. Er blijven uitsluitend stellingen in volledig lege kamers. Geef toe, daarvoor riskeer jij je leven toch niet?

Help ons alstublieft op een constructieve manier. Spreek met zoveel mogelijk mensen over het prachtige kasteel. Toon ze jouw foto’s. En vertel ze over het eerherstel waarvoor nu al meer dan 80 vrijwilligers keihard aan de slag gaan.

Zo helpen we elkaar door een prachtige site in stand te houden en te herwaarderen. Ideaal om binnenkort te functioneren als jouw droomdecor voor een supershoot.

Merci. Echt waar … merci.

Keep up the good work en help Heers weer heersen!