'Blij in de wei'-opruimdag

Laat Heers weer heersen

Ruim eens een kasteel op

Het kasteel opnieuw van onder het stof en van achter het struikgewas halen … daarvoor heb je héél veel helpende handen nodig. Want de natuur is gigantisch enthousiast om heel het domein opnieuw in te nemen. Overwoekerde pracht en praal. Daarvoor is maar een oplossing: de prins uit Doornroosje in je naar boven halen. En jezelf een weg banen door het verstrengelende gewas. Op weg naar je prachtige geliefde … een beeldmooi kasteel.

Sneeuw, regen, wind, rommel of vermoeidheid? De vrijwilligers gaan een zondag per maand voluit aan de slag. Meer dan zestig paar helpende handen. Die samen stapje voor stapje de heropstanding van het kasteel voor elkaar krijgen. Er groeit iets heel moois op het kasteeldomein. Vriendshap op een bedje van voldoening. Man, dat smaakt!

HEERS – Vrijwilligers hebben een grote opruimactie gehouden aan het kasteel van Heers. Het roemruchte kasteel staat al ruim 30 jaar te verkommeren. Eind vorig jaar heeft een groep mensen zich verenigd in een nieuwe vzw, Heerlijkheid Heers, om het roemrijke kasteelverleden nieuw leven in te blazen.

Het Belang van Limburg (14 januari 2018)
Samengevat

Een honderdtal vrijwilligers investeert een zondag per maand om het kasteel van onder het stof te halen. Da's ... snoeien, maaien, schrobben en slepen!