Kasteel opnieuw in de aandacht

Zorgen voor de 'talk of the town'

Correcte communicatie over het kasteel

Over het kasteel van Heers doen de gekste verhalen de ronde. Het ís dan ook een vreemde historie. Met mooie en duistere episodes. “Maar hoe zit het nu precies?” Goeie vraag. Waar we graag werk van maken. Door informatie te verzamelen, checken, analyseren, combineren en verspreiden. Om een eerlijk, helder en werkbaar beeld te schetsen.

De uitdaging

Kranten, televisie en internet

Vrijwilligers die het domein opruimen, experts die nadenken over een slimme invulling en politici die werken aan een duurzame oplossing: elk facet van dit fascinerende verhaal verdient een klankbord. En dat geven we via correcte communicatie via de pers, meetings, activiteiten en de website.

De uitvoering

Kasteel-Facebook (19 november 2017)

“Moderne communicatie? Die loopt via Facebook, duh!” En inderdaad, het loopt storm op de Facebook-pagina van het kasteel. De plek voor foto’s, video’s of informatie over events en vrijwilligersdagen. Kom langs, geef een duimpje en klik op ‘vind ik leuk’. Dan blijf je op de hoogte van al het lekkers dat we in de aanbieding hebben en houden. 🙂

Ontdek de Facebook-pagina

Kasteel-paneel (19 november 2017)

In de Beukendreef staat een informatiebord. Daarop ontdekken voorbijgangers de geschiedenis van de dreef en de aanpalende boomgaarden. Historische foto’s maken die geschiednis een stuk concreter.

Vrt Nws (11 januari 2018)

In Heers in Zuid-Limburg proberen vrijwilligers een vervallen en godvergeten kasteel van de ondergang te redden. Het 15e-eeuwse kasteel heeft een grote geschiedkundige en culturele waarde. Maar door familieruzies, een faillissement en schulden bij de overheid is het compleet aan het verloederen.

Bekijk het fragment online

Tvl nieuws (14 januari 2018)

Vrijwilligers hebben een grote opruimactie gehouden aan het kasteel van Heers. Het roemruchte kasteel staat al jaren te verkommeren.

Bekijk het fragment online

Radio 1 (9 januari 2018)

Hautekiet praat met mensen die dingen anders willen aanpakken in 2018. Caroline Geerts is één van hen. Zij werkt samen met meer dan 100 vrijwilligers aan een “onaards mooie plek”. “2018 wordt het jaar dat het kasteel van Heers gered werd” mailde ze naar “Hautekiet”.

Beluister het fragment op Radio1.be
Samengevat

Het tegengif voor doodzwijgen? Babbelen, babbelen, babbelen. Niet roddelen. Maar constructief overleggen op weg naar een slimme kasteeltoekomst.